Tulsi - en hellig plante

Tulsi betyr Balanse
I mere enn 5000 år har Tulsi (også kjent som Hellig Basilikum) vært indernes "Dronning blant urter".
Den har blitt dyrket som en hellig urt med helbredende kraft. Fra gammelt av er Tulsi (også  Tulasi, Thulasi eller Thula) blitt sett på som en gudinne i planteform fylt med åndelige og helbredende krefter. Gamle indiske sagn sier at store mengder rent gull kunne ikke overvinne Krishna's kraft, men et eneste Tulsi blad på pannen i kjærlig hengivenhet veide mer, og vippet vektskålen. Sagnet sier også at Tulsi opprinnelig vokste langs åssidene av Himalaya, der de indiske guder holdt til. Ifølge tradisjonen har hver indisk familie en jordpotte med Tulsi i hagen, og bladene blir brukt til å lage den mest vidunderlige hellige te.

 Tulsi spredte seg også vestover langs de tidlige handelsrutene fra Orienten til Europa, hvor den ble kjent som "Hellig Basilikum", noe som vises av dens latinske navn Ocimum Sanctum. Kristne ga den tilnavnet "Kongen av Urter" istedenfor dronning, og Hellig Basilikum ble ifølge legender brukt i ofringer og ritualer. Den ble sett på som en gave fra Kristus.

VESTENS MODERNE FORSKNING gir de gamle sagnene om Tulsis ulike egenskaper en realistisk troverdighet, og gir planten økt relevans til å brukes for alt den er verdt i vårt moderne samfunn. Blant annet er Tulsi klassifisert som en adaptogen urt. Adaptogen egenskap er å støtte kroppens naturlige immunsystem. Klassifiserte adaptogene urter fins det bare 8-12 av på planeten. De blir omtalt av biologer, botanikere, ayurvedikere og kinesisk naturmedisinere som foryngende urter, energirensende urter, og "rasayanas" eller rehabiliterende urter. De støtter og hjelper kroppen til å tilpasse seg ytre miljøfaktorer, og fysiske og emosjonelle stressfaktorer. De støtter opp om normale funksjoner, og alltid gjenvinne balanse.  Et eksempel på adaptogen funksjon er at hvis du har for mye matlyst, eller hvis du mangler apetitt, vil adaptogenet hjelpe deg til normal apetitt og dernest vekt - alltid tilbake i balanse.

 ORGANIC INDIA's Tulsi - Hellig Basilikum Formel og sertifisert økologiske Tulsiteer inkluderer tre variasjoner av Tulsiplanten: Vana, Krishna og Rama. Hver av dem ser litt forskjellige ut, smaker forskjellig, lukter forskjellig og har forskjellige egenskaper. Når disse tre kombineres ut fra karakteristika, skapes en balansert urteformel som kan gi:

 • Støtte til immunforsvaret
 • Økt energinivå og utholdenhet
 • Befrielse og beskyttelse fra stress
 • Overflod av antioksidanter
 • Øke oksygenopptaket
 • Bremse aldringsprosessen
 • Redusere inflammasjoner
 • Forebygge magesår
 • Beskytte mot bestråling
 • Senke feber, kolestrol og høyt blodtrykk
 • Beskytte tenner og tannkjøtt
 • Bekjempe virus, bakterier og soppinfeksjoner
 • Forbedre fordøyelsen
 • Avgifte
  • Litteratur:
  • Dr. Singh N, Dr. Hoette Y (2010) Tulsi The Mother Medicine of Nature, Lucknow, India: International Institute of Herbal Medicine
  • Dr. Singh N, Dr. Gilca M (2010) Herbal Medicine -  science embraces tradition, Saarbrücken, Tyskland: Lambert Academic Publishing AG & Co. KG  


 

Om Tulsi:
Dr. Ralph Miller, Tidligere direktør for Forskning ved Det Nasjonale Helse- og Velferdsdepartementet i Canada skriver dette om Tulsi:

“Da jeg først ble introdusert til den hellige planten Tulsi, var min første reaksjon at dette kan ikke være riktig. Denne urtens egenskaper var for godt til å være sant. Det virket som om det var altfor mange helsefordeler ved denne planten enn det kunne være mulig for en enkelt plantesort. Allikevel forstod jeg at det må være en underliggende årsak til at Tulsiplanten har forblitt en av de mest verdsatte av India's sakrale helbredende planter i tusener av år. På samme vis som tradisjonell bruk av Tulsi, viser forskning de samme imponerende resultater. 

Den industrielle vestlige legevitenskap har inntil nylig hatt en tendens til å overse tradisjonelle naturbaserte tilnærminger til sunnhet, helse og livsstil, i favør av isolerte syntetiske droger. Men dessverre, den vestlig vitenskapelige tilnærming har ikke klart å ta hånd om det stadig voksende antall kroniske degenerative miljø, livssstil og stress relaterte fysiske og mentale plager som det moderne samfunn har utviklet. 

I nær fremtid kommer Tulsi til å bli en anerkjent og høyt ansett plante til å forebygge og behandle disse stadig voksende moderne sykdommer."

 

Tulsi er her nå med sine bemerkelsesverdige, livsbejaende kvaliteter for at DU skal kunne nyte dem !

organic tea tulsi

 

 

Frakt kr 70 uansett antall varer !